analytics

Minder kantoren nodig door nieuwe werken - Apeldoorn

Achmea gaat de bouw van een van de kantoorgebouwen op de nieuwe kantoorcampus aan de Laan van Malkenschoten opnieuw tegen het licht houden.
Ook over de bouw van een tweede kantoor moet nog een beslissing worden genomen.

Dat zegt Bert Huisman, facility manager en programma-manager nieuwbouw bij Achmea. Volgens Huisman heeft Achmea besloten in fases te bouwen en bij iedere fase een beslissing te nemen over de volgende fases. De sloop van enkele voormalige Philips-hallen gaat in elk geval wel door. Volgens plan begint die op 1 september.

Huisman wijst erop dat de omvangrijke plannen voor concentratie en herhuisvesting van de verzekeraar aan de Laan van Malkenschoten vijf jaar geleden zijn gemaakt. Intussen heeft het bedrijf het nieuwe werken ingevoerd, waardoor personeelsleden straks geen eigen werkplek meer hebben. Door flexibele arbeidstijden en de mogelijkheid om thuis of elders te werken, is de behoefte aan kantoorruimte gedaald.

,,Overal in Nederland kun je draadloos internetten, zelfs bij McDonalds. We leven nu in een andere tijd en moeten met de ogen van nu naar de plannen kijken. Heb je al die meters wel nodig, of gaan de medewerkers thuis werken'', zegt Huisman.