analytics

Is er nog verschil tussen enterprise en consumer IT?

Sommige analisten geloven dat er nog steeds grote verschillen zijn tussen zakelijke en consumententechnologie. Ik niet.

Een opkomende discussie werkt vertroebelend voor de manier waarop we denken over technologie en zijn toepassingen. Het is namelijk de stelling die stelt dat enterprise en consumer IT verschillend zijn en dat de twee elkaar nooit zullen opheffen. Er wordt daarnaast gesteld dat als je succesvol wilt zijn, je één van beide moet laten vallen, aangezien het teveel afleiding zou veroorzaken om je als bedrijf op beide doelgroepen te richten.

Deze discussie ligt in lijn met wat adviseurs zeggen over Microsoft, namelijk dat het bedrijf zich in twee of meer bedrijven zou moeten opsplitsen. Ook Yahoo CEO Marissa Meyer sprak er vorige week over toen ze over Microsoft zei: “Bestuurders vanuit consumer en enterprise bedrijven hebben andere kenmerken. Ik hoop dat Microsoft zoekt naar mensen die sterk zijn voor de enterprise-kant van de business.”
Het is een aantrekkelijke manier om naar de wereld te kijken en complexiteit te verminderen tot een simpele soundbite. Er wordt alleen één ding over het hoofd gezien. Eindgebruikers zijn ook consumenten.
 Lees verder