analytics

1 op de 5 Nederlanders werkt minder locatiegebonden - Alles over Het Nieuwe Werken | Werken20.nl

Een op de vijf Nederlanders werkt minder locatiegebonden

Zo’n 20 procent van de Nederlanders zegt de afgelopen drie jaar veel minder locatiegebonden te zijn gaan werken. Bijna evenveel, 17 procent, geeft daarnaast aan minder aan werktijden gebonden te zijn.   

Dat HNW definitief aan het inburgeren raakt, blijkt uit een enquête van het Leefritme Kenniscentrum.





De snelle opkomst van smartphones, tablets en laptops veroorzaakt tal van nieuwe gebruiksmogelijkheden.  Ruim de helft van de Nederlanders (56%) is bang dat we met z’n allen te afhankelijk zijn geworden van mobielecommunicatietechnologie.

Opvallend genoeg vindt slechts een kwart dat deze afhankelijkheid hem of haar zelf betreft. 
Dit zie ik wel vaker in dergelijke onderzoeken, men ziet wel het vraagstuk maar het betreft niet de ondervraagde persoon. 

Nederlanders verschillen van mening over de vraag of ICT, internet en mobiele technologie mensen met elkaar verbinden. Bijna de helft (46%) is het bijvoorbeeld helemaal eens met het idee dat men zich nauwer verbonden voelt met mensen die men kent maar ver weg wonen. Een derde is het hier juist niet mee eens. Het valt op dat bijna één op de twee Nederlanders zegt dat anderen door de technologische ontwikkelingen buitengesloten kunnen raken, terwijl slechts 17% over zich zelf zegt vaker eenzaam te zijn.

Dat blijkt uit onderzoek van het Leefritme Kenniscentrum onder bijna 2.000 Nederlanders naar de impact van mobiele technologie op ons leef- en werkritme. Het onderzoek  laat zien dat de consument meer dan ooit zelf aan zet is om zijn eigen grenzen te bewaken. Download de volledige infographic.