analytics

Werkplek & generaties | FMM Rapportencentrum

Welke invloed heeft dat op Het Nieuwe Werken?
In veel managementartikelen tref je nu vele (management)tips om met de generatie Y om te gaan. Er zijn tips over het boeien en binden, tips over reflectie binnen de samenleving, zodat wij en individueel kunnen ontwikkelen en een leefgemeenschap kunnen blijven vormen. Want zoals gezegd is de nieuwste generatie voornamelijk op zoek naar zelf en verbinding. Wat voor de meeste facility managers mist in deze stukken: hoe ziet de werkplek van de nieuwste generatie eruit? Welke facilitaire omgeving is het meest geschikt om de generatie Y te boeien en te binden? Maar ook blijft bij velen de vraag hangen: “Wat is de ideale werkplek voor ONS bedrijf, waar ook andere leeftijden werken?”

Daarnaast is er veel aandacht voor de vergrijzing van de Nederlandse samenleving. Binnen niet al te korte tijd stroomt de grote generatie Babyboomers het pensioenlandschap in en moeten de legen plekken opgevuld worden. Welke generatie zal deze lege plekken opvullen? En vooral welke organisatie weet haar medewerkers een dusdanige omgeving te bieden dat de medewerkers niet ‘weggekaapt’ kunnen worden. In een wereld waar goed opgeleide en adequate arbeidskrachten schaars worden is het voor organisaties belangrijk om de werkomgeving zo te creëren dat de medewerkers willen blijven.
Op welke wijze kan de facility manager een goed advies geven aan zijn/haar organisatie over de juiste werkomgeving & werkplekken? Lees en ontdek.