analytics

Steeds meer kantoren worden appartement, bron

Steeds meer kantoren worden omgebouwd tot bijvoorbeeld appartementen als gevolg van de malaise op de markt voor commercieel vastgoed. Dat meldde bank en verzekeraar ING woensdag in zijn kwartaalbericht over de vastgoedmarkt.

De kantorenmarkt kent al geruime tijd een overaanbod. Steeds meer eigenaren zien er geen heil meer in te wachten op nieuwe huurders en zoeken een andere bestemming voor hun pand. "Dat deze trend nu ingezet wordt, is positief en een noodzakelijke voorwaarde om tot een nieuw en gezond evenwicht te komen'', aldus ING.
In de eerste helft van het jaar werd voor 603.000 vierkante meter aan kantoorruimte een bestemming gevonden. Dat is vergeleken met de afgelopen 5 jaar helemaal geen slecht cijfer, maar het geeft volgens ING een vertekend beeld.
Meer dan een zesde is namelijk niet als kantoor, maar als woonruimte in gebruik genomen. Vooral in Amsterdam werden veel kantoorpanden verbouwd tot studentenwoningen en appartementen.  bron: ANP - architectenweb.nl

Is Het Nieuwe Werken de oorzaak? Of worden er nog steeds nieuwe panden ontworpen en gebouwd.  Voldoet het bestaande pand niet?

Don't Blink