analytics

Bibliotheek Haarlem heeft primeur met eerste stationsbibliotheek - Bericht - Bibliotheekblad

Begin van de week is de eerste stationsbibliotheek van Nederland geopend op het station van Haarlem.
De Bibliotheek op het station is speciaal voor de treinreiziger die vaak op het station komt.
In de Bibliotheek op het station kunnen treinreizigers terecht voor het lenen van actuele boeken en tijdschriften. Ook is er culturele informatie over de stad Haarlem te vinden en kan gebruik worden gemaakt van internet, zowel via wifi als op de beschikbare pc’s. De stationsbibliotheek is gevestigd onder het oude seinhuis tussen perron 5 en 6.

Een bestaand concept als een bibliotheek en  een bestaande locatie als een station  brengen samen iets nieuws. Wonderlijk en ook heel mooi. Ik zou bijna de trein naar Haarlem nemen, iets voor station Houten of Utrecht? Via de online catalogus kunnen de gebruikers van de Bibliotheek op het station boeken die niet direct beschikbaar zijn online reserveren. Zodra het boek beschikbaar is, krijgt men bericht per mail of sms.

De Bibliotheek op het station heeft openingstijden die afgestemd zijn op forensen (maandag t/m vrijdag van 07.00-09.00 en van 16.00-19.00 uur). Voor wat betreft inrichting en collectie is de Bibliotheek op het station ook afgestemd op de forens: actuele top 60-titels en in de media besproken titels zijn ruim voorradig. Alle titels worden binnen een jaar vervangen. De bibliotheek is daarnaast praktisch ingericht zodat snelle beslissers hun keuze vlot kunnen maken uit het aanbod op de tafels die direct bij binnenkomst zijn opgesteld.

De Bibliotheek op het station is een project van Bibliotheek Haarlem en ProBiblio. In de toekomst worden meer NS-stations voorzien van een Bibliotheek op het station. Klanten kunnen dan terecht bij elke Bibliotheek op het station voor het raadplegen, lenen en inleveren van boeken en tijdschriften.

Bibliotheekblad