analytics

Berlage in het Noorden

Berlage in het Noorden in het Berlagehuis in Usquert

zaterdag 6 augustus t/m zondag 30 oktober
Usquert, Raadhuisstraat 3

Voordat de verhuur van het raadhuis in Usquert van start gaat, is eerst de expositie Berlage in het Noorden te bezichtigen.

De tentoonstelling is onderdeel van het project Berlage in het Noorden en is een initiatief van Hanneke Heerema (sjem en ko.) en het Gemeentemuseum Den Haag. In de tentoonstelling staat het raadhuis zelf centraal, met de gerestaureerde burgemeesterskamer en de raadszaal met het originele meubilair. Het Gemeentemuseum Den Haag stelde een aantal meubels in bruikleen beschikbaar en het beroemde gele glasservies van Berlage. De tentoonstelling is niet alleen een hommage aan het raadhuis, maar ook aan een van de belangrijkste ontwerpers van de Nederlandse wooncultuur.

Het Berlagehuis is het voormalige gemeentehuis van de voormalige gemeente Usquert. Het gebouw is een architectonisch monument dat in de jaren 1928 - 1930 is ontworpen en gebouwd door de beroemde bouwmeester uit Amsterdam. Het is zijn enige raadhuis geworden en is van groot architectonisch belang vanwege de eenheid van interieur en exterieur en onderdelen tezamen.
 Bijzondere locaties Groningen - 110806 Berlage in het Noorden