analytics

OVG richt zich op herbestemming kantoren - architectenweb.nl

De afgelopen dagen heb ik een aantal artikelen gelezen die te maken hebben met hergebruik en functievernieuwing van bestaande kantoorgebouwen. Een paar jaar geleden heb ik nog foto's gemaakt van een bedrijfspand in Hoofddorp toen nog de thuislocatie van de Belastingdienst en kort daarna werden er delen geschikt gemaakt voor bewoning.






Projectontwikkelaar OVG richt zich voortaan voor de helft van haar werk op de herontwikkeling van kantoorgebouwen. Hiermee wil het bedrijf inspelen op de bestaande kantoorgebouwproblematiek.


Met behulp van aantal spelregels wil OVG de helft van het portefeuille laten bestaan uit nieuwbouw en de andere helft uit de herontwikkeling van kantoorgebouwen. Zo wil het bedrijf herontwikkelingsprojecten als alternatief aanbieden aan klanten met een nieuwbouwwens en daarbij huiseigenaren die gaan verhuizen advies geven over de mogelijkheden voor herontwikkeling van de oude woning.


Het bedrijf wil met de spelregels bereiken dat er beter wordt nagedacht over de plek waar nieuwbouw wordt gerealiseerd. “We moeten in Nederland nu echt stoppen met nieuwbouw op de verkeerde plekken”, aldus Coen van Oostrom, directeur van OVG. “Het is de hoogste tijd voor ondernemers om in te spelen op de herontwikkelbehoefte die in de kantorenmarkt bestaat.”