analytics

Voedsel van nature niet te versmaden | Fleishman-Hillard Netherlands

©VitruviusMedia
Een aantal weken geleden genoten wij weer eens van een heerlijke Bourgondische maaltijd van mijn moeder. Hoe kan het anders, voeding was onderwerp van het gesprek. Mijn moeder vertelde dat ze onlangs met een aantal vriendinnen aan het lunchen was. Een van die dames merkte op dat altijd als haar kinderen langs kwamen, ze kritiek van hen kreeg dat er voedingswaren in de keuken stonden, die na hun houdbaarheidsdatum nog bewaard werden. Dit werd unaniem herkend door de anderen, en ook mijn moeder was van mening dat wij soms ondoordacht en te makkelijk etenswaren weggooien.

Ter illustratie: op dit moment gooien wij Nederlanders jaarlijks zo’n 2,4 miljard euro aan voedsel weg. Terwijl zestig procent nog eetbaar is. Het ministerie van Landbouw heeft dan ook als streven om in 2015 twintig procent minder voedselverspilling te realiseren. Dit begint natuurlijk aan de basis, met het optimaal gebruik van grondstoffen. Daarnaast zouden consumenten bewuster moeten omgaan met de hoeveelheden die zij inkopen. Ook is de houdbaarheidsdatum – inderdaad! – slechts een indicatie dat het product tot dat moment kwalitatief goed is. Na die datum is het product vaak nog best te consumeren..door Rosanne van Poelvoorde    Lees verder..