analytics

Vraag kleinschalige bedrijfsunits loopt terug

Gebaseerd op: Marketing Research Base (maart 2011).
De nieuwbouwproductie en de vraag naar kleinschalige bedrijfsruimten is sinds eind 2008 sterk gedaald.
Het exacte aantal te huur of te koop staande units is door het grote aantal aanbieders niet eenvoudig te berekenen. NVM Business beraamt, op basis van eigen aanbodcijfers, dat tussen de 10 en 15% van de bedrijfsunits leeg staat, aldus het rapport `De markt voor kleinschalige bedrijfsruimten.`. Verder...



©RonaldScherpenisse
Voor zover het artikel. Niet zo vreemd, dat er een teruggang is in de vraag naar kleinschalige bedrijfsruimten. In een aantal situaties gebruikt men wellicht de beschikbare bestaande gebouwen er staat immers tussen de 10-15% leeg.   De vraag is of de ondernemer van vandaag niet een meer flexibel model wil dan huren of kopen.   Een bedrijf zonder een directe behoefte en noodzaak over een bedrijfsruimte te beschikken, wijkt steeds vaker uit naar plekken waar men andere ondernemers ontmoet, samenwerkt en gebruik maakt van de locatie.   Tevens heeft dit concept, ook nog een moderner business model voor de ondernemer.  

De extra waarde zit niet alleen in het flexibiliseren van bedrijfsruimte en  een eenvoudiger kostenmodel.  Meer nog, in de kansen samen te werken met andere "collega's van die locatie en van dat moment".  Het begrip collega's heeft nu een andere context gekregen. Op deze manier ontstaat er "collega voor een moment, een plaats en met kennis".
Er is een scala aan #zakelijkehangwerkplekken beschikbaar in Nederland. 
 

Deel uit het persbericht  over de aangekondigde samenwerking tussen NS en Seats2Meet.


NS speelt in op groeiende trend van het nieuwe werken. NS Retailbedrijf Servex en vergaderconcept Seats2meet.com gaan dit jaar gezamenlijk vestigingen van Seats2meet.com openen op een aantal geselecteerde stations in Nederland. De eerste vestiging wordt nog voor de zomer geopend op station Amersfoort. Door de samenwerking met Seats2meet.com biedt Servex op makkelijk bereikbare plaatsen, op en rond stations, mogelijkheden voor flexwerkers om te werken, elkaar te ontmoeten en kennis te delen. In de vergaderlounge kunnen ‘seats’ gehuurd worden, waarbij de gebruiker vergaderstoelen reserveert in plaats van vergaderzalen.